Junioři v dohrávce dominovali na ledě Olomouce

Dohrávka 2.kola DHL Extraligy juniorů skončila ve prospěch hokejistů Zlína 4:1, kteří přehráli Olomouc. Beranům se vydařil vstup do utkání a již po první třetině vedli 3:0. Střídajícího Pospíšila v brance Mory poté ještě jednou překonal Gago, ve třetí třetině alespoň Kohouti korigovali. Mladí ševci jsou tak nyní na třinácté pozici se ziskem 37 bodů. Další zápasy svěřence Radka Pšurného čekají na domácím ledě, v pátek proti Varům a v sobotu s Plzní.
2.kolo, po 4.1.2016, Zimní stadión Olomouc
Olomouc
Zlín
1:4
(0:3, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Marek (Macuh, Galvas) – 8. Gazda (Vyoral), 10. Kužílek (Gago), 20. Gago (Karafiát), 33. Dalajka (Karafiát, Gago). Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Axman. Vyloučení: 10:12. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 18:35. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Urbisch (od 21. Pospíšil) – Nesvadba, Spurný, Klvaňa, Galvas, Kališ, Beutl – Heža, Kropáč, Beták, Z. Zabloudil, Podlaha, Ministr, Macuh, Marek, Konečný, Jeklič, Cach, Kuba

Haloda – Kosorin, Sirota, Kužílek, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Ševci vletěli do prvního zápasu roku 2016 skoro po hlavě. Už ve druhé minutě hledal před domácí brankou své spoluhráče Hořanský, který obkroužil branku a přihrával na protější kruh, prostřelit olomouckého brankáře se ale Zlínu nepodařilo. O chvíli později to zkusil Procházka, proti jeho střele, mířené vpravo, ale Urbisch vytáhl dobrý zákrok lapačkou.

O pár minut později už se ale hosté radovali z první branky. Daniel Gazda napřáhl kousek za modrou čárou ke střele a kolem bližší tyče prostřelil Urbische. O minutu a půl později bylo na zlínské střídačce znovu veselo. Jakub Kužílek dlouho nepřemýšlel kam s pukem a poslal jej z levé strany až za brankovou čáru.

Jen několik sekund na to mohli Zlínští přidat další gól, když Vyoral hledal skulinku z pravé strany. Olomoucký brankář ale stihl natáhnout beton a puk vyrazit. Šest minut před první sirénou se vydal sám k domácí brance Stiksa. Kohouti ale svou chybu napravili, když zlínského útočníka dobruslil Klvaňa a zblokoval jeho střelu z pravého kruhu.

Jen pár vteřin před odchodem na první přestávku ale mířili Berani přesně potřetí. Michal Gago z levé strany prostřelil Urbische mezi tělem a tyčí a vyhnal jej tak z branky. Od druhé třetiny nastoupil mezi tři tyče Tomáš Pospíšil. V jednadvacáté minutě měli blízko k první brance domácí, když olomoucký kapitán Beták obkroužil branku a hledal Jekliče nebo Kropáče, jeho spoluhráči byli ale na přihrávku krátcí.

Chvíli po polovině utkání mířili modrožlutí přesně počtvrté, když i na Pospíšila dokázal vyzrát Michal Gago. Pár vteřin před koncem druhé třetiny se k Vyoralovi po střele jednoho z jeho spoluhráčů odrazil puk, hostující forvard ale trefil jen levou tyčku Pospíšilovy branky. Na začátku posledního dějství se z prvního gólu radovali i Hanáci. Galvasova dělovka nejprve mířila vedle, o chvíli později ale Dominik Marek tečoval puk až za záda Halody.

Ve 44. minutě mohli ševci ještě navýšit své vedení. Procházka na modré jen naznačil střelu a poslal puk na levý kruh Dalajkovi, ten ale mířil jen do připraveného Pospíšila. Olomoučtí ve třetí třetině přidali, puk se ale do branky snažili podruhé dostrkat marně. Místo toho se za svatyní Halody strhla bitka, do které se zapojily hned tři dvojice hráčů. Na trestných lavicích tak potom bylo pořádně těsno. Do konce utkání už ale další branka nepadla, zabránila tomu i další vyloučení, Berani tak odjeli zpět do Zlína s jasnou výhrou.

Autor reportáže: Zuzana Spurná, hc-olomouc.cz